poniedziałek, 27 maja 2019

Mini kanapeczki z pastą łososiową

Witajcie!
Dziś mamy dla Was post nie z deserem, nie z zupką, nie z super daniem. Przygotowaliśmy wyśmienitą przekąskę, która idealnie sprawdzi się jako szybki poczęstunek dla gości przy tzw. szwedzkim stole. Pastę robi się łatwo, szybko, a smak totalnie zaskakuje. Nasi goście byli zachwyceni!
 Mini kanapeczki z pastą łososiową

Składniki:
  • 400 g łososia wędzonego na ciepło
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g twarogu
  • 2 usmażone cebule na złoto
  • 1 pęczek szczypiorku
  • dużo kolorowego mielonego pieprzu
  • 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • 2 łyżki masła lub oleju
Wykonanie:
Jajka ugotowałyśmy na twardo, obrałyśmy ze skorupek i dodałyśmy do miski z wędzonym łososiem. Cebulkę pokroiłyśmy i usmażyłyśmy na złoty kolor, a następnie dodałyśmy do jajek i łososia. Do miski dorzuciłyśmy twaróg, a całość Kinia dokładnie zblendowała tworząc puszystą pastę, którą wzbogaciłyśmy o majonez i posiekany szczypiorek. Kinga dokładnie wszystko wymieszała, a pastę ułożyłyśmy na pokrojonych bagietkach, a kropką nad i był posiekany koper i kolorowy pieprz usypany na samej górze.







SMACZNEGO!

Pozdrawiamy,
Kinga i Paula

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz