czwartek, 23 maja 2019

Schabowy w koperku

W sklepach coraz więcej młodych warzyw, swoją drogą w zawrotnych cenach, no ale... Zatęskniłam za młodymi ziemniaczkami pachnącymi młodziutkim koperkiem i jakimś dobrym mięskiem do nich. Ponieważ pod ręką miałam tylko schab, to typowy kotlet wzbogaciłam w swieżutki koperek-pysznie było.
SKŁADNIKI:
  • 2 szt schabowego
  • pęczek koperku
  • jajko
  • sól,pieprz,vegeta
WYKONANIE:
  • mięso rozbić, posypać solą i pieprzem,

  • jajko rozbełtać dodać vegetę, drobno posiekany koperek,
  • kotlety włożyć do jajka na 1/2 - 1h, 
  • następnie obtoczyć w bułce i usmażyć na złoty kolor, jeśli zostanie Wam jajko z koperkiem to polejcie mięso i przesmażcie,
  • podać z ziemniaczkami z koperkiem i kalafiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz