Grzanki z serem, kiełbasą i pomidorem

Proste i pożywne śniadanie to dobry początek dnia. Takim daniem na pewno będą Grzanki z serem, kiełbasą i pomidorem, które tak naprawdę przygotowujemy z tego, co znajdziemy w lodówce.

Składniki:
- kromki chleba pszennego
- żółty ser (u mnie Gouda)
- kiełbasa krakowska (u mnie Pekpol Krakowska Sucha Kurpiowskie Specjały)

- duży pomidor malinowy
- zioła prowansalskie
- pieprz czarny
- sól himalajska


Przygotowanie:

Kroję w plastry kiełbasę krakowską oraz pomidora. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Na każdej kromce chleba układam po dwa plastry kiełbasy, jeden plaster pomidora. Na to nakładam ser żółty. Całość doprawiam ziołami prowansalskimi, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz solą. 

Tak przygotowane kanapki układam na kratce od piekarnika. Całość wkładam do nagrzanej kuchenki.

Temperatura piekarnika: 180 °C
Czas pieczenia: około 10 minut, do zarumienienia się.
grzanki z serem, kiełbasą i pomidorem

Podaję grzanki na ciepło. Można przygotować do nich także sos czosnkowy.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego https://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)
zBLOGowani.pl