Będzie mi bardzo miło jeśli nie moją stronę;)
A teraz przepis 🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
Składniki dla 4 osób:
150 g makaronu np. Świderki
40 dag schabu bez kości
1 kulka mozzarella
1/2 pęczka kopru
4 ogórki kiszone
Marynata do mięsa:
2 łyżki przyprawy do schabu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/1377,przyprawa-do-schabowych-premium-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
2 łyżki czosnku niedźwiedziego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/1519,czosnek-granulowany-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
1 łyżka papryki czerwonej skworcu https://www.skworcu.com.pl/317,papryka-mielona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka ketchupu
Sos do zapiekanki:
200 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki ketchupu pikantnego
1 jajko
1 łyżka wody
15 dag sera żółtego tartego
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente.
Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Dokładnie nacieramy mięso. (Jeśli mamy czas mozemy pozostawić w lodówce na ok 30 min). Na rozgrzaną patelnię wykladam mięso. Smażymy na rumiano. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron,mięso,pokrojone w kostkę ogorki,drobno posiekany koper. Składniki sosu łączę ze sobą. Polewam całość. Na wierzch posypuję drobno porwaną mozarellą. Piekę w piekarniku pod przykryciem ok 30 min w 180 stopniach bez termoobiegu. Podaję ze świeżą sałatą . Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz