Sałatka z wędzoną makrelą


Sałatka z wędzoną makrelą z dodatkiem warzyw i jajek jest smaczna i pożywna.


SKŁADNIKI
  • 1 makrela wędzona
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • kilka rzodkiewek 
  • pół cebuli
  • pół puszki kukurydzy
  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz, sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Makrelę obieramy ze skóry i pozbawiamy ości, a następnie rozgniatamy widelcem.
Obieramy ze skorupek jajka ugotowane na twardo i kroimy je w kostkę. Kroimy ogórki kiszone, cebulę, rzodkiewki i koperek.
Makrelę łączymy z jajkami i pokrojonymi warzywami. Dodajemy majonez, pieprz i sól do smaku. Całość posypujemy koperkiem i delikatnie mieszamy.


Komentarze

Popularne posty