MŁODA KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI NA CIEPŁO + FILMIK

13 maj 2019
data:post.title
 Młoda kapusta na ciepło z ziemniaczkami to przysmak nie jednej osoby. Danie smaczne zwłaszcza że młode warzywa smakują rewelacyjnie. Polecam. 


SKŁADNIKI : 
  • 2 główki młodej kapusty
  • 1 kg młodych, małych ziemniaków
  • 200 g boczku wędzonego
  • odrobina oleju
  • 1-2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
  • jarzynka do smaku
  • 1 i 1/2  szklanki wody 
  • 2-3 łyżki octu jabłkowego 
  • koperek 
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Kapustę należy poszatkować, cebulę i boczek pokroić w Kostkę.
  2. W garnku podpiekamy na oliwie cebulę z boczkiem, następnie przekładamy całą kapustę, dodajemy przyprawy, wodę i dusimy około 15 minut. 
  3. Ziemniaki myjemy i gotujemy na pół miękko, odcedzamy.
  4. Do podduszonej kapusty dodajemy pokrojone ziemniaki lub jak są małe to całe. Następnie masło, posiekany koperek i ocet, lekko mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu aż płyny odparują. 
  5. Kapusta jest gotowa, podajemy na ciepło. Smacznego. 
                                   Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 


 

Prześlij komentarz