Młoda kapusta na ciepło z ziemniaczkami to przysmak nie jednej osoby. Danie smaczne zwłaszcza że młode warzywa smakują rewelacyjnie. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 2 główki młodej kapusty
- 1 kg młodych, małych ziemniaków
- 200 g boczku wędzonego
- odrobina oleju
- 1-2 cebule
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
- jarzynka do smaku
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 2-3 łyżki octu jabłkowego
- koperek
- Kapustę należy poszatkować, cebulę i boczek pokroić w Kostkę.
- W garnku podpiekamy na oliwie cebulę z boczkiem, następnie przekładamy całą kapustę, dodajemy przyprawy, wodę i dusimy około 15 minut.
- Ziemniaki myjemy i gotujemy na pół miękko, odcedzamy.
- Do podduszonej kapusty dodajemy pokrojone ziemniaki lub jak są małe to całe. Następnie masło, posiekany koperek i ocet, lekko mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu aż płyny odparują.
- Kapusta jest gotowa, podajemy na ciepło. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz