niedziela, 12 maja 2019

Pasta z piklinga

Pikling. Śledź wędzony w całości na gorąco w temperaturze 40 stopni.












Składniki

  • 2 piklingi
  • 3 jajka
  • pół kostki chudego białego sera
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • biały pieprz
  • sól
  • koperek 

    Przygotowanie

    1. Jajka ugotowałem na twardo. Obrałem, pokroiłem na drobno. Ser rozdrobniłem widelcem. Piklinga po obcięciu głowy, obraniu ze skóry, oddzieleniu kręgosłupa i wnętrzności rozdrobniłem ( usuwamy maksymalnie dużo ości ). Wszystkie składniki połączyłem, dodałem pozostałe składniki pasty, pastę pomidorową, majonez, musztardę sól i pieprz. Całość delikatnie zblendowałem.
      Pasta z piklinga to fajna przekąska do bagietki, kromki chleba, dowolnego ulubionego pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz