niedziela, 12 maja 2019

Zapiekane naleśniki z mięsem


Dzisiejszy przepis na naleśniki jest niebanalny.
Trzeba je usmażyć, nafaszerować i jeszcze upiec.
Gotowe naleśniki są pyszne. Zróbcie je sobie, a na pewno nie pożałujecie.

Potrzebujemy:
  • naleśniki

na farsz:
  • 50 dag mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • kmin rzymski
  • 1 jajko

na polewę:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu



Naleśniki smażymy według swojego przepisu, ale dla niezdecydowanych przepis tutaj.
Mięso mieszamy z przyprawami, cebulką i jajkiem.
Na każdy naleśnik wykładamy porcję farszu, rozprowadzamy po nim równomiernie i zawijamy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy po wierzchu sosem z jogurtu i majonezu.
Zawijamy folią aluminiową i zapiekamy przez 30 minut.
Potem zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Podajemy gorące, chociaż na zimno też są ok.
Wyśmienicie smakują z keczupem lub sosem słodko - kwaśnym. Smacznego.

2 komentarze: