9 maj 2019

Drożdżowe ślimaczki z serem białym




Tak jak obiecałam Przepis na pyszne ,drożdżowe ślimaczki z serem białym i nutką wanili. Polecam każdemu 🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Wszystkie przyprawy i dodatki dostępne w sklepie

 Skworcu

 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😘😍😍😍 

A teraz przepis .

 Składniki na 16 ślimaczków:

 40 g drożdży

 5 szklanek mąki

 1 szklanka ciepłego mleka ok 250 ml

100 ml rozstopionego masła

 Szczypta soli

4 łyżki cukru z wanilią Skworcu

https://www.skworcu.com.pl/769,cukier-waniliowy-naturalny-z-wanilia-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

 1 łyżka cukru wanilinowego Skworcucu

https://www.skworcu.com.pl/191,cukier-wanilinowy-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

 2 Łyżki cukru ja dałam trzcinowy

 https://www.skworcu.com.pl/190,cukier-trzcinowy-demerara-sklep-internetowy-skworcu-wwwskwo.html

 3 jajka

 Masa serowa :

 500 g sera białego ja dałam twaróg chudy

 2 łyżki masła

 2 jajka

 2 łyżki cukru z wanilią Skworcu

https://www.skworcu.com.pl/769,cukier-waniliowy-naturalny-z-wanilia-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

 1 łyżka cukru wanilinowego Skworcu

https://www.skworcu.com.pl/191,cukier-wanilinowy-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

1 łyżka cynamonu Skworcu

https://www.skworcu.com.pl/1111,cynamon-cejlonski-mielony-oryginalny-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

3 łyŁyżki cukru

https://www.skworcu.com.pl/190,cukier-trzcinowy-demerara-sklep-internetowy-skworcu-wwwskwo.html

 Lukier:

 1/2 szklanki cukru pudru

 2 łyżki soku z cytryny

 4 łyżki wrzątku

 Przygotowanie:

 1. Do wysokiej miski dodaję wszystkie składniki. Dokładnie łącze wszystkie składniki Wyrabiam ciasto aż będzie gładkie. Odstawiam do wyrośnięcia ok 2 godziny.

 2. Przygotowuję masę serową.

 3. Wszystkie skladniki przekładam do malakserea i miksuję na gładko. Jeśli nie mamy malaksera mozemy wszytskie składniki wyrobić mikserem.

 4. Ciasto rozwałkuje na podsypaną mąką stolnicę. Musi powstać koło. (Jak na roladę).

5. Na cale ciasto wykladam masę .Rozsmarowuje i zawijam w roladę. Za pomocą ostrego noża kroję kawałki o grubości ok 1.5 cm. Przekładam na papier wyłożonyna blachę w równych odstępach.

 6. Ślimaczki smaruję mlekiem

7. Piekę ok 25 min w 180 stopniach,góra dół.

 8.Przygotowujemy lukier. Cukier puder,sok z cytryny i wrzątek łączymy ze sobą.

 9.Bułeczki smaruję lukrem po upieczeniu. Smacznego


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF