Site Overlay

Krem ze szparagów z jajkiem sadzonym

Niezwykle prosta, zmiksowana na gładki krem zupa ze szparagów sprawdza się w każdej sytuacji. Jest wyśmienita zarówno na zimno jak i na gorąco. Dodatek sadzonego jajka wspaniale dopełnia całość. I jeszcze to rozlane żółtko. Niebo w gębie.

Ilość porcji: 4 porcje
Czas przygotowania: 45-60 minut

Składniki:

  • szparagi – 400g
  • cebula – 1 sztuka
  • por – 1 sztuka
  • bulion warzywny lub woda – 1 litr
  • jajko – 4 sztuki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowania:

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki i zalej bulionem lub wodą. Gotuj do miękkości. Następnie zblenduj na gładki krem i dopraw solą i pieprzem.
Przed podaniem zupy na odrobinie oleju przygotuj jajka sadzone.

Smacznego! 

1 porcja% RWS*
Wartość energetyczna170 kcal9%
Tłuszcz13 g19%
Węglowodany9 g3%
Białko12 g24%
Błonnik4 g-
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Zdjęcie nr 1 - Krem ze szparagów z jajkiem sadzonym

P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie mnie też śledzić na Facebooku i Instagramie.

2 thoughts on “Krem ze szparagów z jajkiem sadzonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *