Sałatka na Majówkę

Idealna do grilla! Kolorowa sałatka, którą przygotujesz migiem. Smakuje świetnie!

Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 puszka kukurydzy
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek koperku
sos:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki wody
  • sól, pieprz do smaku
    Sposób przygotowania:
    1. Pekinkę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, ogórka i rzodkiewki pokroić w pół-talarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Koperek drobno posiekać.
    2. Wszystkie składniki połączyć w salaterce, zalać sosem przygotowanym z podanych składników, wymieszać.

    3 komentarze:

    1. jaki ten sos z czego ??

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. sos:
        3 łyżki oliwy z oliwek
        3 łyżki wody
        sól, pieprz do smaku

        Usuń
    2. A może być olej lniany?

      OdpowiedzUsuń