02 maja

Sałatka z ryżem, kukurydzą i tuńczykiem

Podczas świątecznego śniadania delektowaliśmy się taką oto sałatką z kilku prostych składników, które prawdopodobnie możemy mieć w domu. 
Połączenie ryżu, tuńczyka i kukurydzy może być też fajną propozycją podczas trwającego weekendu majowego do tzw. grillowej kiełbaski. 
A ty jakie znasz propozycje sałatek z ryżem, chętnie wypróbuję coś nowego?!

Składniki:
100 gram ugotowanego ryżu 
puszka kukurydzy 
puszka tuńczyka w sosie własnym 
 200 gram jogurtu naturalnego lub grecki pół dużego kubka 
łyżka majonezu 
sól, pieprz, natka pietruszki lub inna zielenina





Przygotowanie:
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, pieprz i zieleninę. 
Cały sos mieszamy z sałatką, jeśli potrzeba ponownie doprawiamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger