4 maj 2019

Fantazja Śmietanowo Porzeczkowa


Witam Was słodko w ten Cudny Majowy Dzień;) Dziś zapraszam na Ciasto mojego autorstwa - Fantazja Śmietanowa bez pieczenia ;) Robi się go bardzo łatwo ..a smakuje ? O Tak ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗

Składniki na blachę o wymiatach ok 24 cm na 35 cm :

200 g herbatników
 1 słoik dżemu porzeczkowego ( który nie jest twardy) 1 puszka mash krówkowej ja dałam z advocatem
400 ml śmietany 30%
 2 łyżki żelatyny
 250 ml serka mascarpone
 1/3 szklanki cukru
 1 tabliczka czekolady do posypania

 Przygotowanie:

 Spód blachy wykładam papierem do pieczenia. (U mnie wykmowane dno). Na papier kładę 1 porcję herbatników. Smaruję 3/4 słoika dżemu. Następnie kładę porcje herbatników. Herbatniki smaruję masą krówkową. W wysokim naczyniu ubijam śmietanę z cukrem na sztywno. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie,studzę. Dodaję do śmietany, mieszam. Powoli dodaję serek. Mieszam mikserem kilka chwil do połączenia składników. Przekładam na krówkę. Następnie kładę ostatnią warstwę herbatników. Końcówką dżemu smaruję herbatniki. Posypuję startą na małych oczkach czekoladą. Ciasto zawijam folią spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin u mnie to ok 10.




Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF