Kolejny obiad dla moich gości. Delikatne curry, mięsko i warzywa. Wystarczy pół godziny i danie gotowe. Smacznego. 

curry

Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Pora umyć, przeciąć wzdłuż. Następnie w cienkie piórka. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek i pora. Smażyć około 1 minuty.

Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chili, kurkumą. Wymieszać i wrzucić na patelnię, wymieszać. Smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Cukinię umyć, przekroić na pół. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć nasionka. Teraz to już tylko pociąć na cienkie pół plasterki.

curry

Wlać tyle wody żeby mięso było prawie przykryte. Zagotować, w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Gotować około 15 minut.

Dodać śmietanę, natkę pietruszki, wymieszać. Najlepiej podawać z ryżem.

Smacznego