składniki
- 200 g kapusty pekińskiej
- 400 g pieczarek marynowanych (1 duży słoik)
- 150 g rzodkiewki
- 200 g szynki
- 200 g kukurydzy konserwowej (1 puszka)
- 150 g selera konserwowego (1 mały słoik)
- 150 g majonezu
- 50 g śmietany
- 50 g jogurtu grackiego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
przygotowanie
- Kapustę pekińską pokrój w paski.
- Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i pokrój na ćwiartki.
- Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Szynkę pokrój w kostkę.
- Kukurydzę i selera odsącz z zalewy.
- Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, śmietaną, jogurtem i musztardą. Całość dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź inne przepisy na sałatki – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Termosy obiadowe długo trzymające ciepło! Termosy N’OVEEN
- 30 przepisów na desery i ciasta z galaretką
- Przepis na 20 naleśników
- Garnek tytanowy – 3 najważniejsze cechy i korzyści tego naczynia kuchennego
- Jak zastąpić śmietanę w zupie? Użyj tego składnika, a nie pożałujesz!
- Deser Kopiec Kreta bez pieczenia