Witam Was w t膮 deszczow膮 Niedziel臋. 馃槳馃槳馃槳
Tak jak wam obieca艂am zapraszam na pyszn膮 Szarlotk臋 na kruchym,marcepanowym spodzie.
U Mnie jest Hitem na rodzinnych imprezach. Znika b艂yskawicznie ;)
Wszystkie dodatki,przyprawy dost臋pne s膮 w sklepie internetowym Skworcu.
Polecam w 100% jako艣膰 produkt贸w jest rewelacyjna.
Sk艂adniki na tortownic臋:
Jab艂ka:
1.5 kg jab艂ek ja da艂am Lobo
2 艂y偶ki cynamonu Skworcu
Ciasto:
2 szklanki m膮ki pszennej tortowej
1 du偶e jajko
200 g mas艂a lub margaryny
3 艂y偶ki Cukru Marcepanowego Skworcu
1 艂y偶ka proszku do pieczenia Skworcu
馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃
Przygotowanie:
1. Dno tortownicy wyk艂adam papierem do pieczenia,boki smaruj臋 odrobin膮 mas艂a.
2. Jab艂ka obieram,myj臋, tr臋 na tarce o grubych oczkach. Przek艂adam do garnka o grubym dnie . Posypuj臋 cynamonem i cukrem . Je艣li jab艂ka s膮 kwa艣ne mo偶emy doda膰 p贸艂 szklanki cukru. Sma偶臋 jab艂ka a偶 b臋d膮 rumiane. Studz臋 jab艂ka.
3. Mi臋dzyczasie 艂膮cze dok艂adnie sk艂adniki ciasta. Wyrabiam bardzo szybko i kr贸tko. Owijam foli膮 spo偶ywcz膮. Przek艂adam do zamra偶arki na minimum 40 min do godziny.
4. Po up艂ywie 40 minut, p贸艂 ciasta tr臋 na grubych oczkach bezpo艣rednio na tortownic臋. Przek艂adam jab艂ka i zn贸w tr臋 ciasto na jab艂ka.
5. Piek臋 ok 40-45 min w 180 stopniach g贸ra-d贸艂.
6. Studz臋 ok 20 min przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po tym czasie wyjmuj臋 ciasto i studz臋 po za piekarnikiem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz