PSTRĄG Z GRILLA + FILMIK

27 kwi 2019
data:post.title
Dzisiaj przepis na pstrąga z grilla z masłem i lubczykiem. Ryba wyszła bardzo smaczna. Polecam.


SKŁADNIKI : 
  • 2 pstrągi
  • 3 gałązki lubczyku
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • sól do smaku 
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Pstrągi myjemy i osuszamy.
  2. Masło mieszamy z posiekanym lubczykiem, przeciśniętym czosnkiem i solą.
  3. Ryby nacieramy od strony brzucha masłem i dokładnie skórę. Odkładamy na 10 minut do lodówki aby naszły przyprawami.
  4. Grilujemy od razu lub ryby zawijamy w folię aluminiową i grillujemy później.
  5. Gdybyśmy ryby grilowali bez foli, należy je polać dodatkowo oliwą aby skórka nieprzywarta do rusztu.
  6. Pstrągi tak przygotowane są przepyszne.
                                       Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;


 

1 komentarz