piątek, 26 kwietnia 2019

PASTA JAJECZNA Z ŻÓŁTYM SEREM

Ostatnio coraz więcej past gości podczas moich piątkowych śniadań. Przejadły mi się kanapki z wędliną czy serem, a takie pasty mogą zawsze smakować inaczej, w zależności od dodatków , których użyjemy. Ja takie pasty lubię jeść prosto z miseczki, z dodatkiem pieczywa
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
10 dag żółtego sera w kawałku
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
sól, pieprz
łyżka majonezu
Wykonanie:
Jajka rozkrawamy na połówki. Żółtka rozgniatamy widelcem, białka kroimy w drobną kosteczkę. 
Cebulkę i szczypiorek drobno siekamy, a żółty ser ścieramy na tarce o buraczanych oczkach. 
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy. 
Podajemy schłodzone na bagietkach. 

2 komentarze: