MURZYNEK Z TRUSKAWKAMI + FILMIK

22 kwi 2019
data:post.title
Ciasto czekoladowe, lekko wilgotne w dodatku z Mascarpone i truskawkami. Bardzo smaczne i na każdą okazję. Polecam mój przepis. Ciasto przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.
Link do producenta -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI : 
  • 125 g margaryny
  • 200 ml mleka 
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 2 jajka
  • 280 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczka sodki
  • 2-3 łyżki marmolady
                                                                     KREM
  • 200 g mascarpone
  • 1 cukier waniliowy
  • 300 g truskawek
                                                              PRZYGOTOWANIE :
  1. Do dzbana robota z mieszadełkiem, przekładamy tłuszcz, Kakao i wlewamy mleko. Ogrzewamy do momentu aż składniki się połączą a tłuszcz rozpuści. 3 min/ o 1 temp. 35 % C. Masę studzimy.
  2. Następnie dodajemy, jajko, marmoladę, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodkę. Dokładnie miksujemy .
  3. Tortownicę natłuszczamy i wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 % C, przez około 40 minut.
  4. Ciasto studzimy i obracamy do góry dnem. W razie konieczności ścinamy lekko górę.
  5. Truskawki kroimy w kostkę.
  6. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Posypujemy obficie krojonymi truskawkami i chłodzimy.
  7. Ciasto jest bardzo smaczne. Polecam.
                                         Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;


 

Prześlij komentarz