Jak zabielić zupę by śmietana się nie zwarzyła?
Jeśli problematyczne jest dla was zabielanie zup, bo często śmietana się w niej warzy, to ten wpis jest dla was.
Poniżej znajdziecie porady dotyczące hartowania śmietany.
CO ZROBIĆ BY ŚMIETANA NIE ZWARZYŁA SIĘ – HARTOWANIE ŚMIETANY
- śmietanę przeznaczoną do zabielenia zupy / sosu wlewamy do dużego kubka lub miseczki
- do śmietany dodajemy trochę (np pół łyżki wazowej) gorącej zupy z garnka i dokładnie mieszamy
- śmietanę zahartowaną wlewamy do gotującej się zupy cały czas mieszając.
Tu nie chodzi o ważenie zupy na wadze, tylko o zwaRZenie zupy ( od słowa war, ukrop, wrzątek).
słuszna uwaga dziękuję
Przepraszam Panie Henryku nie zgadzam się z Pana komentarzem. To jest oczywiste o jakie „zwarzenie” „ tu chodzi . Wynika to z ortografii „ by śmietana się nie zwarzyla”zostało zapisane poprawnie przez „rz”. Bo od słowa war( rz wymienne na r) a „ ważenie” zapisujemy przez „ ż”, bo w innej formie tego wyrazu występuje g – waga.
Istotna jest również temperatura zahartowanej śmietany, aby była taka jak temperatura zupy.
i
przeciez Henryk napisal literalnie to samo, autorka posta zdazyla juz poprawic. wczesniej bylo blednie – przez z z kropka
Tu byla prosba o porade w gotowaniu a nie i ortigrafie😀
No u nas też czasem problem z pomysłem na obiad 😅 Dzięki za przepis 😍 Napewno skorzystam 😃
Oooo , nie jadłam jeszcze. Ale jestem ciekawa 😮😍
Wow! Wyglądają po prostu obladnie! 🔥
Pyszności 🙃 dzięki za przepis
Ciekawe czy by moim łakomczucha posmakowało 😏
Ale świetny przepis 😍 może kiedyś zrobię 💚
Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks!!
Ja właśnie tak robię ia i tak wychodzą oczy nie wiem trzeba jakoś to wolno wlewać czy jak 🤦
Otóż to kochana ❤️ mniam ❤️
cholera, danie pierwsza klasa! 😀
Ale wygląda bosko🔥