Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Magda

Jeżeli nie macie pomysłu co podać jeszcze na świąteczny stół lub na śniadanie to polecamy Wam nasze pyszne jajka faszerowane szynką i żółtym serem :) Na pewno wszystkim posmakują :)

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na faszerowane jajka:

– 5 jajek
– 70 g szynki konserwowej
– 30 g sera żółtego
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżeczki posiekanego koperku
– sól
– pieprz

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy. Jajka kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki. Żółtka rozgniatamy widelcem, przyprawiamy i mieszamy z majonezem. Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, ser starty na tarce o grubych oczkach oraz większość koperku (troszkę zostawiamy do dekoracji) i mieszamy. Farszem wypełniamy białka jajka i posypujemy pozostałym koperkiem.

Smacznego :)

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowe

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *