Jajka faszerowane pastą z serkiem topionym

Jajka faszerowane pastą z serkiem topionym. Dziś mam dla Was przepis (pomysł) na jajka faszerowane pastą z serkiem topionym. Tak przygotowane jajka sprawdzą się zarówno na przyjęciach, spotkaniach z przyjaciółmi, jak również na święta wielkanocne. No cóż, jajka faszerowane to jedno z podstawowych dan jakie serwuje się na Wielkanoc. Tradycyjnie na stołach wielkanocnych nie może zabraknąć najróżniejszych sałatek i jajek. Poza prostymi jajkami z majonezem, warto też postawić na stole najróżniejsze faszerowane jajka. Dzisiejsza wersja może nie należy do lekkich, ale jest naprawdę pyszna. I co równie ważne, takie jajka przygotujecie dosłownie w kilka minut 🙂 Spróbujcie.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 trójkąt serka topionego – u mnie z borowikami Sertop
  • 2 łyżki majonezu
  • świeżo mielony pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy na pół, z każdej połówki wyjmujemy ostrożnie żółtko.

Żółtka jaj przekładamy do miseczki, dodajemy ser topiony i majonez, całość dokładnie mieszamy do uzyskania pasty. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą (tej dodaję niedużą ilość, ale tu doprawiamy według gustu).

Pastę przekładamy do szprycy i nakładamy w miejsca żółtek.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz