Rogale francuskie


Nie zawsze trzeba się baaardzo starać , żeby „ coś słodkiego” było też efektowne. Do tych rogali użyłam 3 produktów: ciacho francuskie, marmolada i żółtko do posmarowania rogali przed pieczeniem. Dodatkowo ozdobiłam je polewą deserową. Takie szybkie słodkości świetnie sprawdzają się wizyty niezapowiedzianych gości😊 W końcu nie zawsze musimy być perfekcyjnymi i wszystko samodzielnie przygotowującymi paniami miksera, tudzież piekarnika 😊 Szybko, prosto , słodko.
Składniki:
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
1 słoik marmolady
2 żółtka
polewa deserowa z tego przepisu

WYKONANIE:
ciasto francuskie kroimy na trójkąty o dwóch dłuższych bokach+ na każdy nakładamy łyżeczką marmolady
zwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
smarujemy roztrzepanymi żółtkami
 
pieczemy ok. 30 minut w temp. 190 stopni
 
ozdabiamy polewą
 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz