sobota, 13 kwietnia 2019

Pieczone skrzydełka kurczaka w słodkiej marynacie


Idealna marynata do skrzydełek dla tych, którzy kochają mięso na słodko. Do tego pieczone frytki i surówka z białej rzodkwi. Mega! Przygotowanie wszystkiego, około 15 min.










Składniki:

1 kg skrzydełek
3 łyżki mąki

Marynata:

1 łyżka cytrusowego sosu sojowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu lipowego
2 łyżki sosu hoisin
4 łyżki oleju arachidowego
1 łyżka sosu ostrygowego

Przygotowanie:


Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy mąką. Przekładamy do rękawa do pieczenia.

Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, wlewamy do rękawa. Zamykamy (rękaw). Dokładnie obtaczamy i pieczemy 40 min w 180°C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz