Od czasu do czasu nachodzi nas ochota na tortille z dodatkami. Nie zawsze mam czas wałkować placki sama, a te dostępne w sklepach niestety mają bardzo kiepski skład. Ostatnio natomiast, odkryłam placki piada z czystym składem, więc chcąc przyśpieszyć przygotowywanie obiadu, korzystam z takich właśnie gotowych. Bardzo lubię je w zestawie z grillowanymi szparagami, tuńczykiem i jakąś szybką surówką, tym razem z czerwonej kapusty. Polecam to pyszne, wiosenne połączenie :)
- 3 placki piada
- 100 g filetów z tuńczyka w oliwie
- pęczek szparagów
- łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku
- kawałek czerwonej kapusty
- łyżka oliwy
- łyżka soku z limonki
- kilka kropel zielonego tabasco
- szczypta soli
- rzeżucha
- natka pietruszki
- cząstki limonki
- jogurt grecki
Szparagi myjemy i smażymy na lekko natłuszczonej olejem patelni grillowej.
Placki piada podgrzewamy z obu stron na suchej patelni.
Kapustę szatkujemy, mieszamy z oliwą, sokiem z limonki, tabasco i doprawiamy do smaku solą.
Na każdym z placków układamy porcję surówki, kilka grillowanych szparagów i tuńczyka.
Posypujemy natką pietruszki i rzeżuchą.
Podajemy z jogurtem i cząstkami limonki.
Smacznego :)
Brak komentarzy