Roladki z łososiem i białym serem

Święta Wielkanocne coraz bliżej. Pora więc dodać kilka przepisów, które mogą się sprawdzić podczas rodzinnych spotkań. Zacznijmy od szybkiej, prostej przekąski, którą zrobić może każdy. Tym razem w roli głównej łosoś wędzony, twaróg i tortilla.

Roladki z łososiem i białym serem 

SKŁADNIKI:
- twaróg tłusty 250 g
- szczypiorek
- 3 rzodkiewki
- 2 łyżki śmietany
- łosoś wędzony 150 g
- 3 sztuki tortilli gotowej 
- przyprawy (pieprz, sól)

Szczypiorek i rzodkiewkę siekamy na drobno, wrzucamy do miski razem z twarogiem i przyprawami. Do wszystkiego dorzucamy śmietanę i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy cały płat tortilli.  Na jednym z końców układamy paski łososia i zawijamy. Tortillę kroimy na niewielkie kawałki i gotowe!

Czas przygotowania: 20 minut

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.