5 kwi 2019

Gulasz z indyka z suszoną papryką

s



Witam Was w ten piękny Wiosenny Piątek 🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

 Chcę Wam zaproponować pyszny gulasz z indyka -idealny na sobotni obiad. Robi się go bardzo szybko a przy tym smakuje rewelacyjnie.

Delikatny indyk,tarta marchewka,suszone płatki papryki ,przecier pomidorowy i aromatyczne przyprawy to połączenia idealne.
U mnie sprawdza się w 100%.

Wszystkie przyprawy użyte w przepisie znajdziecie w sklepie ---https://www.skworcu.com.pl Polecam 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗

 Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB . A teraz przepis.

Składniki na 4 porcje:

🥘500 g mięsa gulaszowego z indyka
🥘2 marchewki
🥘 2 łodygi selera
 🥘500 ml przecieru pomidorowego
🥘 3 łyżki suszonej cebuli Skworcu
 🥘 4 łyżki płatków papryki Skworcu 
🥘 4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu 
🥘2 łyżki czosnku granulowanego Skworcu
🥘 sól i pieprz do smaku
🥘 2 litry wody
🥘 1/2 pęczka kopru drobno posiekanego

Przygotowanie:

1. Mięso myję. Przekładam do miski. Posypuję solą, pieprzem,przyprawą do gulaszu oraz czosnkiem. Wymieszać.
2. Na patelni rozgrzać olej. Przełożyć mięso. Smażyć na rumiano.
 3. Po usmażeniu, mięso przekładamy do dużego garnka. Wlewamy ok 2 litrów wody.
4. Zagotowujemy.
 5. Marchew obieramy,trzemy na tarce o grubych oc
zkach. Dodajemy do mięsa.
6. Seler myjemy i drobno siekamy dodajemy do mięsa.
7. Dodajemy pozostałe składniki.
8.Zmniejszamy ogień. Gotujemy pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż mięso będzie miękkie a gulasz gęsty. Pilnujemy by woda nie wyparowała,jeśli tak się stanie dolewamy gotowanej wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami:kaszą, makaronem,ziemniakami czy do pieczywa.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF