piątek, 5 kwietnia 2019

Pomidorowy kapuśniak z fasolą


Oto i jest! Pomidorowy zawrót głowy <3 Do tego pieczona fasola w pomidorach, poszatkowana kapusta i czegóż chcieć więcej? No, może więcej zupy ;)










Składniki:

4 ziemniaki średniej wielkości
2 marchewki
1 cebula
1 łyżka masła
1,5 l bulionu drobiowego
1/2 główki małej kapusty
1 puszka pieczonej fasoli w pomidorach
1 łyżka koncentratu pomidorowego
koperek
sól, pieprz

Przygotowanie:

Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w plasterki marchew, razem z posiekaną cebulą, szklimy na maśle, zalewamy gorącym bulionem drobiowym (u nas z kaczki), gotujemy aż składniki będą miękkie.

Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans.
Fasolę wraz z sosem i koncentrat pomidorowy dodajemy do całości, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz