kwietnia 01, 2019

Relacja z wizyty w Too Thai! Teleport do Bangkoku!



Restauracja tajska w Warszawie z pysznym jedzeniem, niesamowitym wnętrzem i klimatem, tu trzeba zajrzeć i tu trzeba zjeść! Jestem bardzo zadowolona, że trafiliśmy w to miejsce, bo dobrze wiecie, że ze mnie wybredna bestia i nie lubię byle jakości. Cenie sobie smak i świeżość. Do knajpy wpadamy w niedzielne popołudnie, stolik mamy zarezerwowany więc się nie obawiam o miejsce mimo pełnej sali. Wnętrze jest urządzone totalnie inaczej od miejsc, w których byłam do tej pory. Na ścianach potężne murale, mnóstwo kolorów, słupy telegraficzne oplątane kablami- tak jak w Tajlandii, całe wnętrze robi niesamowity efekt polecam Wam zajrzeć choćby na drinka, a te- robią tu dobre! Oj dobre ale o tym później! 



PRZYSTAWKI






Na pierwszy ogień zamawiamy przystawki, na zdjęciu: 
TATAR WOŁOWY Z TAJSKĄ PASTĄ MISO podany z musztardą francuską, aioli kolendrowym, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi.

Koszt: 26zł, przepyszne!






Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować:

BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki węgierki i tamaryndowca
Niesamowity smak, delikatności, rozpływa się w ustach! 
Cena: 24zł









Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam wobec tego FISCH CAKE (zdj. powyżej), kuleczki mięsne smażone w głębokim tłuszczu podane z sosem limonkowo- kolendrowym, są przepyszne i polecam Wam je gorąco! Myślę, że to danie sprawdzi się idealnie też dla dzieciaków.
Cena: 24zł



Zamawiamy również KALMARY CHRUPIĄCE, i są pyszne, przede wszystkim nie są gumowate co się czesto zdarza, więc polecam Wam je bardzo! Podane są z sosem aioli.
Cena: 23zł



Do przystawek zamawiamy po drinku, mój z marakują (najlepszy ever!) i Luby z mango. Ceny koktajli mieszczą się w zakresie 20- 30zł.






Zamawiamy dania główne;

Moja przyjaciółka wybiera WOK KURCZAK Z PAPRYCZKĄ I ORZESZKAMI NERKOWCA W SOSIE Z ŻÓŁTEJ SOI cena; 25zł





Pyszne jedzenie idealne na obiad czy lunch!

My wybieramy zupę BULION WIEPRZOWO -OSTRYGOWY z warzywami, makaronem sojowym i jajkiem z woka cena 16zł

Zupa była smaczna, ale jednak brakowało jej charakteru, jak dla mnie zbyt mało esencjonalna jak na bulion, niestety nie wyczułam w niej smaku wieprzowiny ani ostryg. Nie mniej jednak była dość smaczna i pożywna. Jej największym atutem było jajo z woka, przepyszne.




Ja na danie główne zamawiam CZERWONE CURRY  do wyboru kurczak (28zł) lub z krewetkami (31zł), wybieram krewetki. Curry podane jest z bakłażanem, pędami bambusa i na osobnym talerzyku z ryżem jaśminowym. To curry było pyszne, krewetki zrobione w punkt, smak pyszny, gęste i kremowe. Polecam bardzo!



Drinki do dania głównego... z wiśnią i mango. Wiśniowy słodki i przepyszny!






Luby zamawia na danie główne WIEPRZOWINĘ W SOSIE OSTRYGOWYM Z FASOLKĄ (foto poniżej), mięso jest mięciutkie, pyszne a całe danie na prawdę pyszne! Zresztą to widać ;-) cena 27zł



DESER



Moje dwa żarłoki biorą jeszcze po deserze, ja już jestem w stanie się tylko przyglądać. Przepyszny grillowany ananas w złocistym sosie (cena 15zł) i mango sticky rice (cena 15zł). Desery wymiatają i powiem Wam, że smakowały rewelacyjnie i co ciekawe można było je połączyć i wtedy tworzyły istną bombę smakową!






Jeśli będziesz w Warszawie koniecznie odwiedź:


TOO THAI
ul. Wilcza 46 (wejście od Poznańskiej)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI