Naleśniki z serem z patelni

Obiad na słodko czy tylko na słono?

Co powiecie na takie danie obiadowe – Naleśniki z serem zapiekane na patelni? Pysznie czy jednak tylko na śniadanie lub kolację?

 

PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z SEREM ZAPIEKANE NA PATELNI

Składniki na naleśniki z serem zapiekane na patelni:

10 naleśników – zobacz przepis podstawowy na naleśniki

500g twarogu półtłustego lub tłustego

cukier do smaku

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 jajko

olej kokosowy do smażenia

 

Jak zrobić naleśniki z serem zapiekane na patelni:

Twaróg słodzimy cukrem, mieszamy z wanilią oraz jajkiem.

Powstałym farszem smarujemy naleśniki i zawijamy jak krokiety lub składamy na cztery w „chusteczki”

Na patelni rozgrzewamy olej, układamy naleśniki.

Smażymy na złoto z obu stron.

 

Naleśniki z serem zapiekane na patelni