30 mar 2019

Śmietanowiec z galaretkami i gruszką





Zapraszam na pyszne ,szybkie i łatwe w wykonaniu Ciasto -Śmietanowiec z galaretkami i gruszką. Smakuje rewelacyjnie. To taki deser z dzieciństwa;) Trzeba troszkę cierpliwości..ale kiedy się go już spróbuje..znika błyskawicznie ;) Uwielbiam a Wy?

Idealną żelatynę oraz wiele innych pysznych dodatków i przypraw znajdziecie w sklepie :
 https://www.skworcu.com.pl

Ciasto przygotowałam w keksówce. Smacznego ;)

Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😘🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰

SKŁADNIKI:

 🍰3 dowolne galaretki (różne smaki)
🍰2 gruszki
 🍰 300 ml jogurtu naturalnego
 🍰 400 ml śmietany 18%
🍰 1/3 szklanki zimnej wody
🍰 5 łyżeczek żelatyny Skworcu
 🍰 1/2 szklanki cukru pudru

 Przygotowanie :

 1. Galaretki przygotowuję jak w instrukcji na opakowaniu ,natomiast zmniejszam ilość wody. Ja dałam ok 350 ml wody (trochę więcej niż szklanka). Przelewam do płaskiego naczynia (tak by bylo3nam dobrze kroić). Dokładnie rozpuszczam galaretki,studzę. Przekładam do lodówki na pare godzin.Po uplywie tego czasu , keksówkę dokładnie wykładam folią spożywczą. Galaretki kroję w kostkę, przekładam do keksowki. Wkładam do lodówki. 2. Do zimnej wody wsypuję żelatynę. Dokładnie mieszam,zostawiam na kilka minut. 3. W garnku rozgrzewam śmietankę a następnie Zapraszam na pyszne ,szybkie i łatwe w wykonaniu Ciasto -Śmietanowiec z galaretkami i gruszką. Smakuje rewelacyjnie. To taki deser z dzieciństwa;) Trzeba troszkę cierpliwości..ale kiedy się go już spróbuje..znika błyskawicznie ;)
Uwielbiam a Wy?
Idealną żelatynę  oraz wiele innych pysznych dodatków i przypraw znajdziecie w sklepie https://www.skworcu.com.pl
Ciasto przygotowałam w  keksówce. Smacznego ;)

Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB  😘🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰

SKŁADNIKI:
🍰3 dowolne galaretki (różne smaki)
🍰2 gruszki
🍰 300 ml jogurtu naturalnego
🍰 400 ml śmietany 18%
🍰 1/3 szklanki zimnej wody
🍰 5 łyżeczek żelatyny Skworcu
🍰 1/2 szklanki cukru pudru

Przygotowanie :

1. Galaretki przygotowuję  jak w instrukcji na opakowaniu ,natomiast zmniejszam ilość wody. Ja dałam  ok 350 ml wody (trochę więcej niż szklanka). Przelewam do płaskiego naczynia (tak by bylo3nam dobrze kroić). Dokładnie rozpuszczam galaretki,studzę.  Przekładam do lodówki na pare godzin.Po uplywie tego czasu , keksówkę dokładnie wykładam folią spożywczą.  Galaretki kroję w kostkę, przekładam do keksowki. Wkładam do lodówki.
2. Do zimnej wody wsypuję żelatynę.  Dokładnie mieszam,zostawiam na kilka minut.
3. W garnku rozgrzewam śmietankę  a następnie przekladam żelatynę.  Zdejmuję z ognia. Za pomocą trzepaczki kuchennej dokladnie miesza. Do rozpuszczenia żelatyny. Pozostawiam do wystygnięcia.
4. Do wysokiego naczynia przekładam jogurty.Dodaję cukier. Miksuję za pomocą miksera ok 3 minuty. Następnie dodaję  śmietankę z żelatyną, miksujemy jeszcze ok 2 minut. Następnie przelewamy do keksówki z galaretką.
5. Gruszki obieram,kroję w drobną kostkę, przekładam do keksówki.
6.Pozostawiamy w lodowce najlepiej na całą noc.
7. Śmietanowiec wyjmuję z lodówki ,wyciadam z folią, odwracam tak by folia była u góry.  Zdejmuję  kroję.

 Jeśli zrobiłaś/zrobiłeś deser wyślij mi na meila gotowaniepatki@gmail.com a ja chętnie opublikuję na swoim Blogu ;)


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF