poniedziałek, 25 marca 2019

Potrawka Matki Natury - indyk z zielonymi warzywami


Wiosna coraz bliżej, dlatego dzisiaj proponuję pożywną potrawkę z indykiem i zielonymi warzywami. Do tego dania potrzebna nam będzie zielona fasolka szparagowa. Ponieważ świeża jest jeszcze trudna do kupienia polecam fasolkę mrożoną firmy Hortex. Firma ta dokłada wszelkich starań, aby ich produkty był najlepszej jakości. Mrożonki Hortex to idealny sposób na szybkie dania ze zdrowymi produktami kiedy na rynku jeszcze nie ma świeżych owoców i warzyw.


POTRAWKA z INDYKA z ZIELONYMI WARZYWAMI


Składniki:
250 g filetu z indyka
1 cebula
2 ząbki czosnku 
1 nieduża cukinia
200 g mrożonej fasolki szparagowej zielonej Hortex
1 duża garść świeżego szpinaku typu baby
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Filet z indyka kroimy w kostkę posypujemy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 
Cebulę i cukinię kroimy w kostkę. Na oliwie szklimy cebulę, a następnie dodajemy indyka. Obsmażamy z każdej strony. Potem na patelnię wrzucamy cukinię oraz mrożoną fasolkę szparagową, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Na koniec na patelnię dodajemy liście szpinaku i smażymy jeszcze przez chwilę, do momentu, aż szpinak zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Podajemy z kaszą lub ziemniakami.


#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury

  Wiosenny konkurs od Matki Natury

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz