Makaron z awokado i nerkowcami | Mienta blog
Makarony, Warzywa

Makaron z awokado i nerkowcami

Najlepsze dania w mojej kuchni powstają w ekspresowym tempie  i bez planu. Dlatego później nie do końca pamiętam dokładnej gramatury składników ;) Ale to nic, takie przepisy „na oko” są moim zdaniem super i nie ma znaczenia, czy dodacie łyżkę mniej czy więcej któregoś ze składników. I tak się uda i będzie pysznie :)

makaron z awokado i nerkowcami 1 - Makaron z awokado i nerkowcami

  • 200 g świeżego makaronu szpinakowego
  • pół dojrzałego awokado hass
  • 2-3 łyżki nerkowców
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sok z połowy limonki
  • łyżeczka zielonego tabasco
  • spora szczypta soli
  • 3-4 listki mięty

dodatkowo:

  • szparagi
  • łyżeczka oliwy
  • rzeżucha
  • cząstki limonki

Makaron gotujemy do miękkości.

Orzechy przekładamy do malaksera i miksujemy na drobne kawałeczki.

Dodajemy resztę składników i na mniejszych obrotach miksujemy , do połączenia składników.

Szparagi myjemy i smażymy na lekko natłuszczonej patelni grillowej.

Odsączony makaron mieszamy z powstałym sosem.

Podajemy ze szparagami, rzeżuchą i cząstkami limonki.

Smacznego :)

makaron z awokado i nerkowcami 2 - Makaron z awokado i nerkowcami

 

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj