23 mar 2019
Filet z indyka w cebulowej panierce zapiekany z pieczarkami i oscypikiem
Tak jak obiecałam jakiś czas temu..
Podaje przepis na pyszne kotleciki z fileta z indyka w panierce z cebuli suszonej ,zapiekane z pscypkiem i pieczarkami . Pyszne Danie na Sobotni Obiad ;) Jeśli podoba Ci się przepis,będzie mi bardzo miło kiedy polubisz mój FB i udostępnisz przepis innym ;) A teraz przepis
🍛🍛🍛🍛🍛🍛 🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
Składniki na ok 6 kotletów.:
500 g fileta z indyka bez skóry
3/4szklanki suszonej cebuli (może być prażona)
Sól i pieprz do smaku
3 łyżeczki czosnku mielonego
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżeczka mielonej papryki ja dałam słodką
2 jajka
Olej rzepakowy do smażenia
1/2 peczka natki pietruszki drobno posiekanego
20 dag pieczarek
6 plastrów oscypka można dać ser wędzony
Przygotowanie:
Z mięsa kroję w miarę równe kotlety.
Dokładnie rozbijam.
W misce rozbijam jajka, za pomocą trzepaczki kuchennej dokładnie mieszam.
Dodaję wszysykie przyprawy.
Mieszam.
W drugiej misce wsypuję suszoną cebulę.
Kotlety maczam w jajku z przyprawami a następnie dokładnie panieruje w cebuli.
Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano.
Po usmażeniu wykładam na brytfanę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczaki kroję w plastry.
Na patelni wlewam odrobinę oleju,rozgrzewam. Dodaję pieczarki oraz natkę.
Solę i pieprze do smaku.
Smażę chwilę. Na każdy kotlet kładę plaster sera. Za pomocą łyżki kładę porcję farszu.
Wkładam do piekarnika.
Piekę ok 5 min w 180 stopniach tak by ser się ładnie roztopił. Podaję z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz