23 mar 2019

Filet z indyka w cebulowej panierce zapiekany z pieczarkami i oscypikiem


Tak jak obiecałam jakiś czas temu..
 Podaje przepis na pyszne kotleciki z fileta z indyka w panierce z cebuli suszonej ,zapiekane z pscypkiem i pieczarkami . Pyszne Danie na Sobotni Obiad ;) Jeśli podoba Ci się przepis,będzie mi bardzo miło kiedy polubisz mój FB i udostępnisz przepis innym ;) A teraz przepis

 🍛🍛🍛🍛🍛🍛 🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

 Składniki na ok 6 kotletów.:

 500 g fileta z indyka bez skóry
 3/4szklanki suszonej cebuli (może być prażona)
 Sól i pieprz do smaku
 3 łyżeczki czosnku mielonego
 1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżeczka mielonej papryki ja dałam słodką
 2 jajka
 Olej rzepakowy do smażenia
 1/2 peczka natki pietruszki drobno posiekanego
 20 dag pieczarek
 6 plastrów oscypka można dać ser wędzony

Przygotowanie:

Z mięsa kroję w miarę równe kotlety.
Dokładnie rozbijam.
W misce rozbijam jajka, za pomocą trzepaczki kuchennej dokładnie mieszam.
Dodaję wszysykie przyprawy.
Mieszam.
W drugiej misce wsypuję suszoną cebulę.
Kotlety maczam w jajku z przyprawami a następnie dokładnie panieruje w cebuli.
Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano.
Po usmażeniu wykładam na brytfanę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczaki kroję w plastry.
Na patelni wlewam odrobinę oleju,rozgrzewam. Dodaję pieczarki oraz natkę.
Solę i pieprze do smaku.
Smażę chwilę. Na każdy kotlet kładę plaster sera. Za pomocą łyżki kładę porcję farszu.
 Wkładam do piekarnika.
Piekę ok 5 min w 180 stopniach tak by ser się ładnie roztopił. Podaję z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF