Penne ze szpinakiem

Szpinak nie należy do najsmaczniejszych warzyw, jednak odpowiednio przyrządzony może pobudzić niejedno podniebienie. Dzisiejszy przepis to proste połączenie makaronu ze szpinakiem, kurczakiem, serem feta i przyprawami. Jest szybko i co najważniejsze smacznie.

Makaron ze szpinakiem

SKŁADNIKI:
- 300 g makaronu penne
- 450 g szpinaku (w naszym przypadku był to szpinak mrożony)
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 150 g sera fetta
- przyprawy (pieprz, sól do smaku)
- 2 łyżki oleju

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją, w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropelek oleju (uważamy by go nie rozgotować). Filety z kurczaka dokładnie przemywamy w letniej wodzie i kroimy w kosteczkę, następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię, przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy. Szpinak rozmrażamy i smażymy na osobnej patelni. Pod koniec przyrządzania szpinaku wrzucamy do niego rozkruszony ser fetta i posiekane ząbki czosnku. Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą (penne, szpinak i kurczaka) i dokładnie mieszamy.

Oczywiście potrawę można przyrządzić bez mięsa, będzie równie dobrze smakować.

Czas przygotowania: około 1 godz.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.