piątek, 22 marca 2019

Drobiowe roladki z brokułem


Robiąc krem z brokułów , w trakcie przecierania, zostało nam sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki.










Składniki:

4 udka z kurczaka bez skóry i kości
500 g brokułów
2 ząbki czosnku
6 łyżek mąki kukurydzianej
2 jajka
10 łyżek panierki panko
100 ml oleju słonecznikowego
sól, pieprz

Przygotowanie:

Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy.
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce.
Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz