marca 20, 2019

Cappuccino na mleku sojowym z pyłkiem pszczelim.

Już 21 marca nastąpi równonoc wiosenna i powitamy wiosnę, każdy z nas czekał już bardzo długo, aby wreszcie się rozpogodziło a zieleń wybuchła znowu, jak co roku. Wiosną wszytko pomału ponownie budzi się do życia, ten czas oczekiwania umilamy sobie drobnymi, dopieszczonymi momentami w ciągu dnia. Ja w tym okresie czasu kupuje chyba najwięcej kwiatów w całym roku, uwielbiam mieć wtedy pełne wazony kolorowych bukietów, wybieram kwieciste motywy, a kawę piję zdecydowanie częściej. 
I dzisiaj skupię się na naturalnym, kawowym napoju. Cappuccino z Inki z wapniem na mleku sojowym z posypką z pyłku pszczelego. 
Inka plus Wapń to naturalna kawa zbożowa wzbogacona w wapń i witaminy A, C i D3, które wspomagają jego wchłanianie. Wapń jest bezsmakowy dzięki czemu nie zmieni on smaku kawy, a my możemy w łatwy sposób dostarczyć ten minerał do organizmu, który w głównej mierze odpowiada za zdrowe kości. Pyłek pszczeli nadaje natomiast bardzo subtelny posmak miodu kawie, jest on również cennym źródłem składników odżywczych.
Takie cappuccino będzie nie tylko miłą chwilą relaksu, ale też chwilą zadbania o siebie.






PRZEPIS:

-  1,5 do 2 łyżeczek kawy INKA wapń i witaminy
- 110 ml mleka sojowego
- 1/2 łyżeczki pyłku pszczelego

Cappuccino to napój, który charakteryzuje się gęstą i kremową pianką mleczną, to takie idealne połączenie smaku kawy i spienionego mleka. Mleko do cappuccino powinniśmy pienić w ten sposób, aby nie tworzyły się bąble, piana powinna być gładka i kremowa.
Mleko sojowe bardzo dobrze się pieni i nie powinno sprawić Wam żadnego problemu.



Wykonanie:

- spień mleko, aż do momentu kiedy pojawi się na nim kremowa i bardzo gęsta piana, wlej je do filiżanki do 3/4 wysokości 
- dwie łyżeczki Inki zalej wrzątkiem, wymieszaj i wlej zawartość do filiżanki z mlekiem
- na piankę posyp pyłek pszczeli



Gotowe! Pyszne i proste. Przyjemności na dzisiaj przy kubku ciepłego cappuccino!

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI