Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowego | Mienta blog
Desery

Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowego

Czasem trzeba się natrudzić, żeby zadowolić podniebienia wymagających, najmłodszych członków rodziny. Jak więc przygotować pyszny deser? U mnie zawsze sprawdza się deser z kaszy manny z dodatkiem dżemu lub świeżych owoców. Podany w warstwowej formie od razu staje się atrakcyjniejszy dla malucha. Kasza manna na mleczku kokosowo-ryżowym, wiórki kokosowe, delikatne orzeszki piniowe oraz dżem Łowicz 100% z owoców EXTRA GŁADKI Wiśnia, który ma uwielbianą przez dzieci EXTRA GŁADKĄ konsystencję, zrobiony jest w 100% z owoców – 100g owoców na 100g dżemu, a także jest bez pestek i bez kawałków owoców. Całość składa się na pyszny deser, który sprawi radość niejednemu niejadkowi. Uff poszło EXTRA GŁADKO! :)

deser warstwowy z kaszy manny i dzemu wisniowego 5 - Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowegodeser warstwowy z kaszy manny i dzemu wisniowego 4 - Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowego

3 porcje:

  • słoik dżemu Łowicz 100% z owoców EXTRA GŁADKI Wiśnia
  • szklanka mleka kokosowo-ryżowego (ok. 250 ml)
  • ok. 30 g kaszy manny
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 3 łyżki orzechów piniowych

deser warstwowy z kaszy manny i dzemu wisniowego 2 - Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowegodeser warstwowy z kaszy manny i dzemu wisniowego 3 - Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowego

Pół szklanki mleka zagotowujemy.

Drugą części (zimnego) mleka dokładnie mieszamy z kaszą manną, tak by nie było grudek.

Powoli wlewamy do reszty, cały czas mieszając.

Gdy zgęstnieje, odstawiamy do przestudzenia.

Do słoiczków nakładamy kolejno po 2 łyżki dżemu Łowicz 100% z owoców EXTRA GŁADKI Wiśnia, 2 łyżki wiórków kokosowych i jedną orzeszków.

Zalewamy kaszą manną i dopełniamy dżemem.

Deser podajemy od razu lub schłodzony.

Smacznego :)

deser warstwowy z kaszy manny i dzemu wisniowego 1 - Deser warstwowy z kaszy manny i dżemu wiśniowego

Wpis powstał we współpracy z Łowicz.

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj