składniki
1 papryka czerwona oczyszczona i pokrojona w kostkę
1 papryka żółtą tak samo oczyścić i pokroić
1 zielona robimy to samo co z poprzednimi
4 kiełbasy śląskie oczyścić i pokroić w kostkę
makaron falbanki ok 30 dag ugotować w osolonej wodzie
30 dek sera żółtego gouda zetrzeć na tarce
2 jajka i 2 małe pojemniki śmietany 12%, jajka roztrzepać dodać śmietanę i przyprawy sól pieprz .Teraz kolejność wykładania na pojemnik .
makaron rozłożyć ,a na to troszkę papryki i kiełbasy i znów aż skończą nam się składniki zalewamy zalewą jajek i śmietany ,posypujemy żółtym serem .
Wiele razy, gdy brakowało czasu makaronowa lub ziemniaczana zapiekanka z kiełbasą ratowała sytuację.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tak to prawda takie są najlepsze pozdrawiam
PolubieniePolubienie
O zapiekanki to moja specjalność, Twoja wygląda bardzo smacznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie