Jaglane rafaello

Domowym sposobem możemy zrobić zdrową wersję tak dobrze nam znanych pralinek rafaello. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną,dorzucić kilka składników i kuleczki gotowe.
Takie rafaello już kiedyś robiłam klik oraz polecam równie smaczne w wersji czekoladowej klik













1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec
1 szklanka mleczka kokosowego
1 szklanka wody
szczypta soli

6 łyżek mielonych migdałów
4 łyżki wiórków kokosowych
 3 łyżki miodu naturalnego
2 łyżki likieru malibu
20-25 szt całych migdałów








Całe migdały kilka godzin wcześniej namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.
  Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
 
Ugotowaną kaszę miksować blenderem na papkę,dodać zmielone migdały,wiórki kokosowe,miód i malibu. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki orzecha włoskiego,do środka włożyć po całym migdale,każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych.
 Schłodzić w lodówce.

















Komentarze

Popularne posty