Babeczki jajeczne ze szpinakiem

Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie proponuję pyszne babeczki. Głównym składnikiem są oczywiście jajka, a reszta to co mamy akurat w lodówce. U mnie to był szpinak,papryka i szynka.










porcja na 6 szt:
3 jajka
garść liści szpinaku
kawałek czerwonej papryki
2 plasterki szynki
 sól
świeżo mielony pieprz

Jajka rozbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Szynkę,paprykę i szpinak drobno pokroić,dodać do roztrzepanych jajek,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Silikonowe foremki do babeczek napełnić masą jajeczną. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec ok 20 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć babeczki z foremek i podawać na ciepło.










Komentarze

Popularne posty