środa, 27 lutego 2019

MiOdOwO-MuSztArDoWe PolędWiCzki ze STaroŻytNymi ZiaRnamI

Składniki:
Na 2 porcje 

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej 
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka masła 
  • 140 g Monini Rice&More 
Przygotowanie:
  • Mieszamy sos sojowy z pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek
  • Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w plasterki, lekko rozbijamy, zalewamy marynata, odstawiamy
  • wstawiamy wodę na kaszę
  • Szalotkę kroimy w kosteczkę
  • W kubku mieszamy miód, śmietanę i oba rodzaje musztardy
  • Kaszę gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, czyli ok 10 minut
  • Na rozgrzaną patelnie wykładamy plasterki polędwiczki, smażymy po 3 minutki z każdej strony, pod koniec smażenia dosypujemy pokrojoną szalotkę i zalewamy przygotowanym sosem
  • Podajemy gorące 
  • Do kaszy możemy dodać lyzke masła oraz posiekaną dymkę, szczypiorek lub natkę pietruszki
  • Smacznego 😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz