Na 2 porcje
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki śmietany 12%
- 2 łyżki sosu sojowego
- Pieprz
- Oliwa z oliwek
- 1 szalotka
- 1 łyżka masła
- 140 g Monini Rice&More
Przygotowanie:
- Mieszamy sos sojowy z pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek
- Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w plasterki, lekko rozbijamy, zalewamy marynata, odstawiamy
- wstawiamy wodę na kaszę
- Szalotkę kroimy w kosteczkę
- W kubku mieszamy miód, śmietanę i oba rodzaje musztardy
- Kaszę gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, czyli ok 10 minut
- Na rozgrzaną patelnie wykładamy plasterki polędwiczki, smażymy po 3 minutki z każdej strony, pod koniec smażenia dosypujemy pokrojoną szalotkę i zalewamy przygotowanym sosem
- Podajemy gorące
- Do kaszy możemy dodać lyzke masła oraz posiekaną dymkę, szczypiorek lub natkę pietruszki
- Smacznego 😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz