Kotlety siekane ze szpinakiem

Kotlety siekane to nic innego jak drobno pokrojone mięso z kurczaka plus różne dodatki. Kombinacje dowolne,każdy daje to co lubi. Moje kotleciki czy też placuszki,bo można nazywać je różnie są z dodatkiem świeżego szpinaku,czerwonej papryki i sera. Możemy podać je na obiad czy też kolację.












ok. 260 g filetu z piersi kurczaka
1/2 czerwonej papryki
  garść liści szpinaku
50 g startego żółtego sera
1 cebula
3 jajka
3 łyżki mączki ziemniaczanej
sól
świeżo mielony pieprz
 olej do smażenia

Filet pokroić w drobną kostkę.Paprykę oraz cebulę również pokroić w kostkę. Liście szpinaku posiekać.

 Wymieszać razem wszystkie pokrojone składniki,wbić jajka,dodać mączkę,dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta formując placuszki.

 Smażyć po kilka minut z obu stron. Usmażone placki układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym by osączyć z nadmiaru tłuszczu. 
Spożywać na ciepło.









Komentarze

Popularne posty