wtorek, 19 lutego 2019

BurAczKovo- MaLinOVe LoVe Brownie

Składniki:


  • 1 kubek puree z ugotowanych buraczków
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • kostka masła 
  • 3 jajka
  • 0,5 kubka mąki kokosowej 
  • 0,5 kubka cukru trzcinowego
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 kubki malin( mogą być mrożone)o
  • 2op śmietany 30%(ok400 ml) 
  • 1 tabliczka czekolady Karmelove od E.Wedel 
  • 2 łyżki żelatyny 
  • 3 łyżki zimnej wody


Przygotowanie:

  • Piekarnik ustawiamy na 180°C w opcji na grzanie góra dół. Przygotowujemy masę na Brownie.
  • Jajka uciekamy na puch z cukrem, czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej dodając pokrojone w kostkę masło, sypkie składniki przesiewamy do jednej miski
  • Do roztopionej czekolady dodajemy buraczki, masę jajeczną oraz stopniowo wsypujemy suche składniki.
  • Wylewamy na wysmarowaną odrobiną masła i oprószoną foremkę - u mnie kwadrat 30/30
  • Pieczemy 25-30 minut, do efektu suchego patyczka.
  • Żelatynę naczamy w odrobinie wody 
  • Jedno opakowanie śmietany podgrzewamy, dodajemy połamaną karmelową czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia do ciepłej masy dokładamy namoczoną żelatynę, maliny i czubatą lyzke buraczanego puree, blendujemy na gładką masę. 
  • Pozostałą śmietanę ubijamy i obie masy łączymy delikatnie. Odstawiamy.
  • Tak przygotowany mus wykłady na ostudzone ciasto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • SMACZNEGO 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz