23 lut 2019
Piernikowy Salceson z Jabłkami
Witam Was ;)Macie ochotę na pyszne ciasto ? Wilgotne w środku Chrupiące z wierzchu Aromatyczne Jeśli Tak 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 to świetnie trafiliście;) Salceson piernikowy z Jabłkami- to moja dzisiejsza propozycja ;) Będzie mi bardzo miło jeśli udostępnicie Mój przepis innym 😍🤗🤗😍🤗
I polubicie moją stronę na FB gotowaniepatki https://m.facebook.com/gotowaniepatki/
Zaczynamy :
Składniki na dużą tortownice:
* 3 duże Jajka
* 1/3 szklanki cukru
* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
*1/2 szklanki oleju rzepakowego
* 3 duże jabłka
*2 łyżki przyprawy piernikowej
* 4 łyżki kakao
* 1 łyżka cukru z wanilią
* 1 łyżka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
1. Jajka wbijam do duzej miski. Dodaję cukier a następnie za pomocą miksera ubijam na gęstą masę.
2. W osobnej misce łącze wszystkie suche składniki. Mieszam .
3. Kiedy jajka sie ubiją dodaję do nich pół zawartości miski z suchymi skladnikami. Łączę mikserem. Nastepnie dodaję olej . Miksuje. Na sam koniec dodaję drugą część składników suchych. Mieszam juz za pomocą łyżki. Wyjdzie nam gęsta masa.
4. Jabłka obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam drewnianą łyżką.
5. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia (dno). Przelewam ciasto. Wyrównuje łyżką.
6. Ciasto piekę ok 40-45 min w 180 stopniach.
7. Po upieczeniu ciasto studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz