23 lut 2019

Piernikowy Salceson z Jabłkami


Witam Was ;)Macie ochotę na pyszne ciasto ? Wilgotne w środku Chrupiące z wierzchu Aromatyczne Jeśli Tak 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 to świetnie trafiliście;) Salceson piernikowy z Jabłkami- to moja dzisiejsza propozycja ;) Będzie mi bardzo miło jeśli udostępnicie Mój przepis innym 😍🤗🤗😍🤗
I polubicie moją stronę na FB gotowaniepatki https://m.facebook.com/gotowaniepatki/
 Zaczynamy :

Składniki na dużą tortownice:

* 3 duże Jajka
* 1/3 szklanki cukru
* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
 *1/2 szklanki oleju rzepakowego
* 3 duże jabłka
*2 łyżki przyprawy piernikowej
 * 4 łyżki kakao
 * 1 łyżka cukru z wanilią
* 1 łyżka proszku do pieczenia


Przygotowanie:

 1. Jajka wbijam do duzej miski. Dodaję cukier a następnie za pomocą miksera ubijam na gęstą masę.

2. W osobnej misce łącze wszystkie suche składniki. Mieszam .

3. Kiedy jajka sie ubiją dodaję do nich pół zawartości miski z suchymi skladnikami. Łączę mikserem. Nastepnie dodaję olej . Miksuje. Na sam koniec dodaję drugą część składników suchych. Mieszam juz za pomocą łyżki. Wyjdzie nam gęsta masa.

 4. Jabłka obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam drewnianą łyżką.

5. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia (dno). Przelewam ciasto. Wyrównuje łyżką.

6. Ciasto piekę ok 40-45 min w 180 stopniach.

 7. Po upieczeniu ciasto studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika.








Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF