wtorek, 19 lutego 2019

Pasta z jajek


Pasta z jajek będzie idealna do kanapek, jak również do wytrawnych babeczek.

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 3 łyżki miękkiego masła,
  • 1- 2 łyżki posiekanego koperku,
  • 1 – 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • świeżo mielony pieprz,
  • koreczki helskie lub anchois,

Jajka zmiksować z masłem, majonezem, koperkiem i szczypiorkiem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Świetnym dodatkiem do pasty będą koreczki helskie lub anchois.
Jeżeli nie użyjemy anchois to proponuje dodać do pasty trochę ostrej papryki.


Można podawać z chlebem, 



lub wypełniać nią kruche słone babeczki czy ptysie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz