Kotlety z piersi kurczaka z serem Grana Padano

Kotlety z piersi kurczaka, w panierce z bułki tartej i sera Grana Padano. Są delikatne, soczyste i smaczne.

Kotlety z piersi kurczaka z serem Grana Padano

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
sól
pieprz
2 jajka
6 czubatych łyżek startego sera Grana Padano
4 czubate łyżki bułki tartej
olej do smażenia

Wykonanie:
  • Piersi myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na kotleciki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
  • Kotlety posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
  • Jajka wybijamy do szerokiej miski lub na duży talerz, solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem.
  • Bułkę tartą mieszamy z serem. 
  • Kotlety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce z serem i kładziemy na rozgrzany olej. Podsmażamy je z obu stron, na złoty kolor.
  • Smacznego:)

10 komentarzy:

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...