Zapraszam na pyszny i soczysty schab miodowy z wiśniami. Schab na słodko. Pysznie i wykwintnie. Idealnie smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło
Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- 4 łyżki Miodofrutti Malinowy SKWORCU
- 200 ml Wiśni bez pestek z soku lub dżem z całymi wiśniami
- 2 łyżki Przyprawy do schabowych Skworcu
- 1 łyżka papryki mielonej czerwonej Skworcu
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka majeranku
Mięso dokładnie myję. Nakłówam widelcem. W miseczce łącze składniki marynaty. Dokladnie mieszam. Mięso nacieram marynatą. Przekładam do lodówki na ok 3 godziny. Następnie przekladam mięso do żaroodporne naczynia. Wlewam ok 1/3 szklanki wody. Zamykam piekę ok 1, 5 godziny w 180 stopniach. Studzę. Kroję w plastry do chleba. Lub podajena ciepło do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz