Dziś zapraszam na pyszne faszerowane jajka. Pyszna propozycja nie tylko od Święta.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI:
- 6 dużych jajek
- 5 pieczarek
- 1/2 pora biała część
- 1/2 pęczka szczypiorku
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka papryki mielonej
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- majonez
- olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotuję na twardo z dodatkiem soli. Studzę i obieram. Przekrajamy
wzdłuż. Pieczarki myję kroję w kostkę. Pora (biała część) myję i drobno
siekam.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, dodaję por smażę kilka chwil a następnie dodaje pieczarki.
Całość mieszam i doprawiam solą,pieprzem,suszonym koprem, papryką mieloną.
Kiedy całość się zeszkli . Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka smaruję majonezem.
Na każdą połówkę jajka, za pomocą łyżeczki (małej) nakładam farsz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz