15 lut 2019

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI








Dziś zapraszam na pyszne faszerowane jajka. Pyszna propozycja nie tylko od Święta.



Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło






SKŁADNIKI:
  • 6 dużych jajek
  • 5 pieczarek
  • 1/2 pora biała część
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • majonez
  • olej rzepakowy do smażenia
  •  
PRZYGOTOWANIE:


 Jajka gotuję na twardo z dodatkiem soli. Studzę i obieram. Przekrajamy wzdłuż. Pieczarki myję kroję w kostkę. Pora (biała część) myję i drobno siekam.


Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, dodaję por smażę kilka chwil a następnie dodaje pieczarki.

Całość mieszam i doprawiam solą,pieprzem,suszonym koprem, papryką mieloną.

Kiedy całość się zeszkli . Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka smaruję majonezem.

Na każdą połówkę jajka, za pomocą łyżeczki (małej) nakładam farsz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 30 min.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF