6 lut 2019

Surówka z kiszonej kapusty z koprem




Dziś zapraszam na pyszną, zdrową i szybką w przygotowaniu surówkę z kiszonej kapusty :) 
Chyba każdy ją zna w różnych wersjach. 
Moja z marchewką , jabłkiem , świeżym koprem oraz oliwą :)
Smacznego 


Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło



SKŁADNIKI:
  • 10 dag kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 2 jabłka
  • 1/2 pęczka kopru
  • 1 łyżka oliwy lub np. oleju rzepakowego z dodatkiem kokosowego (smakowe)
  • Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:

 Kiszoną kapustę siekam drobno. 

Marchew obieram i trę na tarce o grubych oczkach. 

Jabłka obieram i również trę na tarce o grubych oczkach. 

Koper myję, siekam drobno.

 Składniki przekładam do miski. 

Polewam oliwą ja dałam 1 duża łyżkę. 

Doprawiam szczyptą soli i pieprzem. Mieszam dokładnie. 

Surówkę przed podaniem pozostawiam w lodówce na ok 30 min.







Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF